maandag 20 juni 2011

Schutter Kabul Bank Jalalabad en medeplichtige opgehangen in Afghanistan

De terrorist die in februari het filiaal van de Kabul Bank in de Oost-Afghaanse stad Jalalabad bestormde en een medeplichtige zijn maandag in Kabul opgehangen. Bij de aanval op de bank kwamen 40 mensen om en raakten er 73 gewond.

Dat meldt TOLO Nieuws. De schutter, Zar Ajam, en een medeplichtige, Qari Mattiullah, werden op 13 juni ter dood veroordeeld.

Zar Ajam viel gekleed in een politieuniform en met een bomvest om en gewapend met een AK-47 machinegeweer met enkele andere militanten het bankgebouw aan waar veel leden van veiligheidsdiensten hun salaris kwamen halen.

Na de uitspraak van het vonnis hadden functionarissen verklaard dat president Karzai de straf nog moest bekrachtigen.

Bakhtar Nieuws meldt dat de moordenaars om 11 uur in de ochtend werden opgehangen volgens de islamitische Sharia en de rechtshandhaving in het land.

De executies vonden plaats in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de procureur-generaal, het algemene departement van het gevangeniswezen, de rechterlijke macht en de Raad van Ulema van het land.

Een derde persoon die betrokken was bij de aanval is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf.

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Najib Nekzad, verklaarde indertijd dat er 13 politieagenten onder de doden waren. Er vielen 41 gewonden, waaronder 14 politieagenten.

Nabestaanden van de slachtoffers en enkele veiligheidsfunctionarissen riepen onlangs op de dader de doodstraf te geven als voorbeeld voor andere moordenaars van onschuldige burgers.